Depression

Trist og uden energi?

Oplever du selvbebrejdelse og depressiv tilstand?  

 

  • Virker livet tungt og uoverkommeligt? Du har måske tanker om, hvad er meningen med dit liv? 
  • Mangler du overskud til at håndtere hverdagen? Du oplever måske at du kun lige kan overkomme det mest nødvendige ting fx som at tage på studiet eller på arbejdet, og er bagefter meget udmattet. Måske du er stoppet med at gøre de ting der plejede gøre dig glad. 
  • Isolerer du dig og undgår socialt samvær? Du oplever måske at det er trættende for dig at være sammen med andre, og at du er bekymret for, hvad de tænker om dig.
  • Tænker du negative og pessimistiske tanker om dig selv? Du tænker måske at andre ikke gider bruge tid på dig, eller at du ikke er interessant nok. Du bebrejder måske også dig selv at du ikke kan “tage dig sammen” og føler dig forkert ved at have det svært. 

 

Håb og vej til forandring

Depressive symptomer kan opstå af mange grunde. Du oplever måske modstand i livet, hvor at det går skidt på studiet og du overvejer at droppe ud, eller du har været trist gennem en længere periode efter et dødsfald. Ofte fortæller mine klienter at det har været en blanding af mange faktorer der har gjort at de har det svært. Nogle af mine klienter fortæller mig at de længe har haft et negativt syn på sig selv, men at de nu har brug for hjælp.

Jeg kan hjælpe dig med at finde vej tilbage til trivsel, og har flere måder vi kan arbejde med det som gør ondt i livet. En af de tilgange som ofte kan være hjælpsom er CFT (Compassionfocused therapy). Metoden er virksom af flere grunde, og een af dem er at man i metoden har gode muligheder for at arbejde med skam og den forkerthed mange oplever. Med denne metode arbejder man på at skabe en omsorg og forståelse for sig selv, da lidelse for mange er forstærket af massiv selvbebrejdelse. 

 

Er terapi for dyrt for dig?

For mange er depressionsbehandling en svær ting at prioritere, selvom man er meget motiveret grundet økonomi.

Kender du til disse tilbud?

 

Psykolog Iben Mølsted Bach

93 93 97 80 – psykologmoelstedbach@protonmail.com