Senfølger efter overgreb

Lukket for tilgang

Jeg starter desværre ikke nye forløb, da jeg snart går på barsel. 

Ekspertise i Traumer

Oplever du at overgreb fra barndommen og ungdommen stadig påvirker dig negativt i nutiden? 

Derudover kan der være dårlige erfaringer med mobning, omsorgssvigt i barndommen, opvokse i et misbrugshjem etc.

Jeg har stor erfaring med behandling af traumer og senfølger efter traumatiske oplevelser.  Jeg tilbyder terapi til behandling af både enkeltstående og gentagne traumer.

Oplever du?

  • Genoplevelser af tidligere hændelser? Det kan fx være mareridt, flashbacks eller at du ufrivilligt tænker på det hændte igen og igen?
  • Undgåelse af det som minder dig om det hændte? Det kan fx være undgåelse af intimitet efter en voldtægt, eller undgåelse af steder som er tæt på. 
  • Relationelle udfordringer? Måske du har svært ved at lade andre komme tæt på og lære sig godt at kende, måske du mærker mistillid til andre og forventer at blive svigtet og udnyttet. 
  • Forhøjet vagtsomhed? Det kan fx være at du kigger dig ekstra over skulderen, eller holder andre på afstand fordi du er blevet usikker på om du kan stole på andre.
  • Manglende grænsesætning? Det kan være at du har fået svært ved at sætte grænser overfor andre, efter at dine egne grænser er blevet overskredet.
  • Uhensigtsmæssig følelseshåndtering? Det kan være at du tyr til mad (overspisning eller restriktiv spisning), alkohol eller selvskade for at prøve at håndtere de smertefulde følelser. Måske er du bange for at udtrykke dine følelser?
  • Dårligt selvværd, øget selvkritik og negative tanker om dig selv?
  • Problemer med det seksuelle og din egen krop? Det kan være at du undgår sex eller at du har et negativt forhold til din egen krop. Det kan også være at du oplever at miste kontakten til dig selv og din krop.

 

Du kan også have glæde af at læse om afsnittet “PTSD og traumereaktioner”, hvor jeg fx beskriver mere om dissociation som mange med senfølger efter overgreb kan opleve. 

Psykolog Iben Mølsted Bach

93 93 97 80 – psykologmoelstedbach@protonmail.com