Med traumer i rygsækken

Har du været udsat for et traume?

Mange der har været udsat for noget traumatisk oplever et behov for at spejle sig i andres beretninger. For nogle er det svært at tage det første skridt henimod at turde tænke på det og tale om det. 

Artikler

Bøger, som kan hjælpe dig med at tage de første skridt

  • The compassionate approach – Recovering from trauma using compassion focused therapy. I denne bog skrevet af psykologen Deborah Lee får man adgang til forklaringsmodeller bag traumer og hvordan man selv kan påbegynde et vigtigt helingsarbejde. Hun tager udgangspunkt i Compassionfokuseret terapi, som er en terapiretning der arbejder særligt godt med skam og selvkritik. Bogen er velegnet til selvhjælp. 
  • Tilbage til nutiden – en manual til håndtering af traumereaktioner. Jeg er stor fan af denne bog der giver gode forklaringer om traumereaktionerne og konkrete forslag til øvelser og måder at meste sine reaktioner på. Manualen bygger på et evidensbaseret program fra Norge (Modum Bad), og er udgivet til danskerne i 2019 med hjælp fra Specialpsykolog Line Bang Mikkelsen. Bogen er velegnet til selvhjælp.  Øvelserne fra bogen er indtalt som lydfiler og kan gratis høres her: https://www.universitypress.dk/shop/cms-59.html 

Noget du kan se

 

Psykolog Iben Mølsted Bach

93 93 97 80 – psykologmoelstedbach@protonmail.com